Ajax Vrouwen onderuit in Essen

De Ajax Vrouwen hebben vrijdag hun tweede oefenduel van het seizoen verloren. In het Duitse Essen werd het 2-0 voor de thuisploeg. Bij Ajax ontbraken de internationals nog, waardoor er kansen waren om jonge talenten te waren debuteren.

Het eerste kwartier van de wedstrijd verliep rommelig, maar daarna was het Essen dat de dominantere partij was. Vijf minuten voor rust zorgde dat voor de openingstreffer via een rake kopbal. Nog voor dat de speelsters aan de thee gingen viel ook de 2-0. Stephanie Bukovec was kansloos op een schot in de verre hoek.

In de tweede helft was Ajax sterker, maar wist het ook het net niet te vinden. Wel was er een officieus debuut voor Manique de Vette, Lisa Smit en Iris Stiekema, die uitkomen voor het Ajax Talententeam. Volgende week speelt Ajax de laatste oefenwedstrijd, dan in het Olympisch Stadion tegen Everton. Bestel hier je kaartjes voor dat duel.