Ajax kinderlijk eenvoudig langs Emmen

Ajax heeft zaterdagavond een makkelijke zege geboekt op FC Emmen. In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen werd het 5-0.

De Amsterdammers begonnen zonder Perr Schuurs en Kasper Dolberg in de basis, David Neres en Razvan Marin startten wel. Met de twee nieuwe namen in de gelederen kende Ajax geen enkele moeite met FC Emmen, want al na de eerste minuut lag de bal bijna in het net. Neres raakte de paal.

Het bleek het startsein van een degelijk tot goede eerste helft van Ajax, waarin de thuisploeg aanviel en tot veel kansen kwam. Het vizier stond echter niet op scherp, waardoor de eerste goal ietwat lang uitbleef. Na een klein halfuur was het raak. Donny van de Beek was het eindstation en scoorde op aangeven van Hakim Ziyech: 1-0.

Dit was ook de ruststand, alvorens na de thee de Marokkaan, die onlangs zijn contract verlengde met een jaar, de marge vergrootte. Vrijwel gelijk na rust werkte de international van Marokko de bal binnen na een pass van Dusan Tadic: 2-0. De Serviër deed na dik een uur zelf een duit in het zakje toen uit een klutssituatie hij voor open doel binnen kon tikken: 3-0.