Jong Ajax grijpt de winst na hectische slotfase

Bron: www.ajaxshowtime.com

Jong Ajax heeft vrijdagavond ternauwernood weten te winnen van Almere City. Tot tweemaal toe kwam de ploeg van Mitchell van der Gaag op achterstand op De Toekomst, maar na een bijzonder hectische slotfase bleven de drie punten dan tóch in Amsterdam.

De wedstrijd begon met een poging van Jong Ajax. Het was Noa Lang die het doel onder vuur nam, maar zijn poging miste richting. Even later kon Lang bijna weer gevaarlijk worden, maar de kans verging doordat de aanvaller geen controle over de bal kreeg in het strafschopgebied. Hierna braken ook de bezoekers voor het eerst gevaarlijk uit. Er lag veel ruimte, maar die werd niet voldoende benut. Het uiteindelijke schot vloog over het doel van Dominik Kotarski.

De fase van de wedstrijd die vervolgens aanbrak, was voor Almere City. Ricardo Kip kreeg de grootste kans van de wedstrijd. Voor het doel kon hij in alle vrijheid afdrukken, maar hij raakte de bal totaal verkeerd. Kort hierna was het alsnog 0-1. Shayon Harrison speelde zich knap vrij en haalde even zo goed uit. Kotarski was kansloos. Verder ontstonden er geen echte kansen meer voor rust en dus was 0-1 de ruststand.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/125182/jong-ajax-grijpt-de-winst-na-hectische-slotfase

Gegevens