Ajax Jeugd: O19 wint in Heerenveen, O15 geeft goede voorbeeld

Zaterdag werden er weer veel jeugdwedstrijden gespeeld. Ajax O19 en O15 speelden in Heerenveen en Eindhoven en O17 en O16 speelden op De Toekomst.

Ajax O19 heeft het mooie resultaat in de UEFA Youth League een goed vervolg gegeven. In Heerenveen werd een lastige wedstrijd met 3-1 gewonnen. Damjan Dostanic bracht de Amsterdammers op voorsprong vlak na rust. Na de gelijkmaker schoot Sontje Hansen O19 opnieuw op voorsprong. Hansen leek er lange tijd uit te liggen met een enkelblessure, maar kon daags na het geblesseerd uitvallen alweer minuten maken. Jaymillio Pinas schoot de wedstrijd vlak voor tijd in het slot.

Wedstrijdverloop SC Heerenveen O19 – Ajax O19:’52. 0-1 Dostanic (Pen.)’58. 1-1 SC Heerenveen O19’74. 1-2 Hansen’85. 1-3 Pinas

Opstelling Ajax O19:Raatsie; Van der Sloot, Rensch, Musampa, Salah-Eddine; Warmerdam, Regeer, Llansana; Pynadath, Dostanic, Ünüvar.Wissels: Dieker, Frei, De Waal, Tasci, Pinas, Hansen.