Ajax incasseert nieuwe tik: nederlaag tegen Heracles

Na de nederlaag tegen Getafe heeft Ajax zondag ook van Heracles Almelo verloren. De Amsterdammers waren onmachtig aan de bal, terwijl Cyriel Dessers met een moment van klasse de Ajax-defensie verschalkte: 1-0.

De wedstrijd begon niet al te spectaculair. Ajax was de ploeg aan de bal, maar het speelde niet overtuigend genoeg om echt gevaarlijk te worden. Even dacht Donny van de Beek dat te worden na een snelle vrije trap van Daley Blind, maar scheidsrechter Pol van Boekel floot hen terug. Na een kleine twintig minuten kwamen de Amsterdammers bijna alsnog op voorsprong. Ryan Gravenberch kapte zijn tegenstander goed uit op de rand van het strafschopgebied, maar zijn poging werd van de lijn gehaald.

Even later was het Ajax dat aan een achterstand ontsnapte. Perr Schuurs tastte mis bij een voorzet, waarna Cyriel Dessers leek te kunnen scoren. André Onana was echter scherp en arriveerde op tijd om de bal te pakken. Er ontbrak zondag opnieuw rust in het spel van Ajax, wat na een halfuur nog maar eens bleek. Ajax ging met drie man op even zo veel verdedigers van Heracles af, maar de rust ontbrak om de aanval tot een goed einde te brengen.