Ajax haalt uit in oefenduel tegen subtopper FC Utrecht

Ajax heeft donderdagavond flink uitgehaald tegen FC Utrecht. Het team van trainer Erik ten Hag stond met de rust al met 5-0 voor, wat de bezoekers in de tweede helft nog terugbrachten tot 5-1.

De Amsterdammers begonnen geweldig aan de wedstrijd door al in de vierde minuut op voorsprong te komen. Na een uitstekende aanval over de rechterkant kwam de bal voor de voeten van Ryan Gravenberch. De middenvelder schoot op de paal, maar Zakaria Labyad stond klaar om tegen zijn oude club alsnog de openingstreffer te maken: 1-0. De Utrechters lieten zich niet uit het veld slaan en kregen zelfs een penalty mee, nadat Noussair Mazraoui Bart Ramselaar neerhaalde in het strafschopgebied. Waar Maarten Stekelenburg naar de verkeerde hoek dook, schoot Simon Gustafson aan de andere kant van het doel tegen de paal.