Ajax O18 vernedert Feyenoord, ook O17 haalt uit

Ajax O18 en Ajax O17 zijn zaterdag uitstekend begonnen aan hun competities. Op Sportpark de Toekomst won Ajax O17 met 6-0 van NEC O17, terwijl Ajax O18 op bezoek bij Feyenoord de mini-Klassieker met 2-6 wist te winnen.

FT | Ajax O17 - NEC O17 (6-0)

Ajax O17 is de competitie begonnen met een klinkende 6-0 overwinning op NEC O17. Namens de Amsterdammers maakte Julian Rijkhoff voor rust een zuivere hattrick, waarna na rust Raphaël Sarfo, Prince Aning en Gabriël Misehouy wisten te scoren.

Ajax had vanaf het begin een groot overwicht, maar enorm grote kansen werden in de beginfase niet gecreëerd. Na een minuut of twintig spelen kwam Ajax op voorsprong. Misehouy stuurde Sarfo de diepte in, waarna diens voorzet door Rijkhoff benut werd. Even later maakte Thomas Reinders namens NEC hands, wat hem een rode kaart opleverde en Ajax een penalty. Rijkhoff benutte die strafschop vervolgens feilloos. Even later was Rijkhoff wederom trefzeker. Een voorzet van rechtsback Diyae Jermoumi werd door de spits middels een hakje achter zijn standbeen het doel ingewerkt.