Ajax maakt ondanks corona maar dankzij transfers winst van ruim twintig miljoen euro

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft de jaarcijfers voor het boekjaar 2019-2020 openbaar gemaakt. Het afgelopen jaar is er een winst van 20,7 miljoen euro geboekt, zo meldt de club op de officiële website. Tegelijkertijd is er sprake van een flinke omzetdaling. Vanwege lagere inkomsten uit Europese competities en het coronavirus slonk de omzet met 37,2 miljoen naar 162,3 miljoen. Dat er toch nog een winst valt bij te schrijven komt door de inkomsten uit transfers,. In totaal werd er in het afgelopen jaar 84,5 miljoen binnengehaald, voornamelijk vanwege de transfers van Matthijs de Ligt en Kasper Dolberg naar respectievelijk Juventus en OGC Nice.

Het eigen vermogen van de club is in het afgelopen jaar met 18,8 miljoen gestegen naar 228,8 miljoen en ook de kosten zijn iets toegenomen. Vanwege voornamelijk een toename van de vaste salariskosten, zijn de totale kosten met tweehonderdduizend euro gestegen naar 165,4 miljoen. Over het afgelopen jaar werd een operationeel verlies van 3,1 miljoen gemaakt.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2020/09/30/ajax-maakt-ondanks-corona-maar-dankzij-transfers-winst-van-ruim-twintig-miljoen-euro/