EK-succes Oranje zorgt dat Ajax zowel Brobbey als Bergwijn mist tijdens cruciale Europese wedstrijden

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax kan tijdens de cruciale Europa League-voorronde tegen het Servische FK Vojvodina (25 juli en 1 augustus) ‘sowieso’ niet beschikken over Brian Brobbey en Steven Bergwijn, zo meldt althans  Tim van Duijn van Voetbal International maandagochtend . Oorzaak is het succes van het Nederlands elftal op het EK. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman plaatste zich zaterdag voor de halve finale van het eindtoernooi. Woensdag 10 juli wacht voor Nederland dan het treffen met Engeland. Ook Steven Bergwijn en Brian Brobbey, de namens Ajax afgevaardigde Oranje-internationals, zijn dan gewoon van de partij. Bergwijn was in twee duels basisklant, Brobbey speelde nog geen minuut dit eindtoernooi.

Bij een overwinning van het Nederlands elftal spelen zij op zondag 14 juli een eventuele EK-finale. “Het ligt in de lijn der verwachting dat vervolgens ook zij een vakantie van twee weken zullen krijgen, voordat ze weer aansluiten bij Ajax”, aldus Van Duijn.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2024/07/08/ek-succes-oranje-zorgt-dat-ajax-zowel-brobbey-als-bergwijn-mist-tijdens-cruciale-europese-wedstrijden/

Gegevens

Spelers: Ronald Koeman
Tags: Nieuws
Clubs: AFC Ajax
Trainers: Ronald Koeman