Ajax wint nipt oefenduel van Rangers

Ajax heeft na de oefenoverwinning op het Belgische Sint Truidense V.V. ook gewonnen van het Schotse Rangers FC. Op Sportpark Muiderssingel in Wezep, de thuisbasis van tweedeklasser WHC, was de ploeg van Francesco Farioli met 2-1 te sterk. De Ajax doelpunten werden gemaakt door Kian Fitz-Jim en Branco van den Boomen. In de tweede helft maakte Steven Berghuis zijn rentree bij Ajax.

De treffers in Wezep vielen allemaal voor rust. Ajax kwam na 27 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Ajax leek een strafschop te krijgen nadat Rangers-doelman Jack Butland Ajax-middenvelder Kenneth Taylor torpedeerde, maar de bal kwam terecht bij Fitz-Jim. De middenvelder, die dit duel op de linkerflank speelde, schoot de bal vervolgens in het lege doel.

Lang kon Ajax niet genieten van deze voorsprong, want nog geen zes minuten later schoot Tom Lawrence een vrije trap in een keer tegen de touwen: 1-1. Ook deze stand was geen lang leven beschoren, want in de 40ste minuut werkte ook Van den Boomen een vrije trap tegen de touwen.