Voorbeschouwing Manchester United – Bayer Leverkusen 17 september 2013

Bron: www.nieuwslog.nl

Morgen, dinsdag 17 september, is het zo ver: de groepsfase van de Champions League gaat van start. In Manchester doen twee ploegen mee aan dit prestigieuze toernooi. Manchester United, oftewel The Reds, heeft de taak om thuis te openen tegen Bayer Leverkusen, de Duitse underdog. In alle opzichten zou United een stuk sterker moeten zijn dan Leverkusen. Kunnen zij de Champions League beginnen met een overwinning?

United en de Champions League

Manchester United is de afgelopen jaren niet altijd de meest gelukkige ploeg in de Champions League geweest. Zo haalde het drie maal de finale in de afgelopen acht jaar, maar verloor twee finales tegen FC Barcelona. Daarnaast werd het enkele seizoenen geleden verrassend door FC Basel uit de groepsfase van het toernooi uitgeschakeld.

Leverkussen zelden succesvol in Miljoenenbal

Slechts één maal behaalde de Duitse ploeg een finaleplaats in de Champions League. Dit was in 2002, toen Leverkusen 2-1 verloor van Real Madrid. Leverkusen doet vaak echter niet mee om de eindzege, al is het wel veel actief op dit grote Europese toernooi.

……

Lees het volledige artikel op http://www.nieuwslog.nl/1234683-voorbeschouwing-manchester-united-bayer-leverkusen-17-september-2013/