Ajax doet weer mee in de poule

Ajax begon veelbelovend aan de wedstrijd. De eerste helft had de ploeg het meeste balbezit en werd er druk gezet op de helft van de Celtic. De Schotse kampioen kon dit alleen tegen gaan met verdedigend spel en overtredingen. Het laatste leidde tot de eerste grote kans van Ajax. Denswil krulde een vrije trap mooi richting de goal, maar zag zijn inzet net gestopt worden door keeper Forster.Ook tijdens de rest van de eerste helft was Ajax de bovenliggende partij. Vaak was de opbouw vanaf de eigen helft goed, maar liep de thuisploeg bij het strafschopgebied van Celtic stuk op de verdediging. Alleen Siem de Jong kwam met een kopbal dicht bij een doelpunt. De ruststand was dan ook 0-0.Na de rust was het opnieuw Ajax dat het initiatief nam. Dit keer resulteerde het wel in een doelpunt. Na een prachtige aanval, waarbij de vergelijking met het 'tiki-taki-voetbal' van Barcelona op zijn plaats was, rondde Lasse Schöne beheerst af.De periode die volgde was een stuk lastiger voor de jonge Ajacieden. Celtic was gekomen voor een gelijkspel en begon dus pas na de openingstreffer te voetballen. Dit leverde voor Ajax ruimte op, maar hier kon de ploeg niet goed gebruik van maken.