[Column Jnp] Daley Blind speelt straks bij Newcastle United

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Een verrassende keuze van Frank de Boer afgelopen zaterdag. Daley Blind was de verdedigende middenvelder. Een gewaagde zet van de trainer, want om een speler op een positie neer te zetten waar hij al jaren niet meer heeft gespeeld, en dan ook nog eens uit bij koploper FC Twente, mag je gerust gedurfd noemen. Dit valt dan ook te prijzen. De Boer lijkt eindelijk van z’n conservatieve gedachten te zijn afgestapt. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.

Waar de Denen Christian Poulsen en Lasse Schöne wedstrijd na wedstrijd aantoonden niet (meer) geschikt te zijn voor de positie verdedigend op het middenveld, liet Blind in één wedstrijd al zien dat hij meer potentie heeft die positie goed in te vullen dan Schöne en Poulsen bij elkaar. Sterker nog, Blind is voor een deel een combinatie van die twee. Waar Poulsen goed kan verdedigen maar in aanvallend opzicht niets toevoegt, voegt Schöne in verdedigend opzicht niets toe maar juist wel aanvallend gezien. Blind kan verdedigen, gezien zijn verleden als linksback niet raar, maar denkt ook vooruit en in de voetballende oplossing.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/column-jnp-daley-blind-speelt-straks-bij-newcastle-united/