Jong Ajax en Jong RKC delen de punten

Het beloftenelftal van Ajax beleefde een teleurstellende avond op sportcomplex De Toekomst: er werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen Jong RKC. Mart Lieder zette de bezoekers op voorsprong, Lorenzo Ebecilio bezorgde in de laatste minuten van de wedstrijd zijn ploeg alsnog een punt. Dit is het eerste puntenverlies voor Jong Ajax.

Geen van beide ploegen kon in het eerste gedeelte echt overtuigen. Toch had de thuisploeg het betere van het spel: De Amsterdammers hadden meer balbezit en creƫerden enkele grote kansen. Gino van Kessel was de gevaarlijkste man in de punt van de aanval, Lesley de Sa was geregeld dreigend vanaf rechts. Toch bleef het voor rust bij 0-0, omdat de echte scherpte bij de thuisploeg ontbrak en Jong RKC-doelman Van den Kieboom een sta-in-de-weg bleek. De bezoekers uit Waalwijk konden in het eerste bedrijf zelf nauwelijks gevaarlijk worden, op een kopbal van Jos Peltzer na.