Gerucht: ‘Deens talent Helenius op Ajax-radar’

Bron: ajax1.nl

Afgelopen weekend zouden er volgens het Deense medium Sporten.dk Ajax-scouts aanwezig zijn geweest tijdens het duel tussen Randers FC en Aalborg BK (0-1). De scouts zouden met speciale aandacht hebben gekeken naar de enige doelpuntenmaker van de wedstrijd, Niklas Helenius.

De 21-jarige speler scoorde dit seizoen al acht keer voor de nummer drie van de Deense eredivisie, Aalborg BK. Zijn goede prestaties zouden niet onopgemerkt zijn gebleven, naast Ajax zou ook Anderlecht geïnteresseerd zijn in de diensten van de boomlange aanvaller (1,95 meter). De Deens jeugdinternational zou zelf ook openstaan voor een stap hogerop: “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag naar het buitenland zou willen. Maar momenteel sta ik nog gewoon onder contract tot medio 2014. Of ik na een half seizoen zal vertrekken? Dat moeten we afwachten”, zo gaf Helenius aan tegenover Deense media.

Overigens zou Helenius al langer in de belangstelling van Ajax staan, het is dus niet de eerste keer dat de Deen in verband met Ajax wordt gebracht.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/gerucht-deens-talent-helenius-op-ajax-radar/