Burgemeester Utrecht weert supporters Ajax

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax-supporters zijn bij de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op 13 december niet welkom in Stadion Galgenwaard. Dat heeft de burgemeester van Utrecht Jan van Zanen besloten.

Bij de laatste wedstrijd tussen de twee ploegen op 5 april in De Galgenwaard zongen Utrecht-fans antisemitische liederen. FC Utrecht werd daarvoor bestraft met een boete van €10.000,-. Daarnaast mochten er bij de volgende ontmoeting met Ajax geen toeschouwers op de ‘Bunnikside’ verblijven. FC Utrecht heeft gemeend de seizoenskaarthouders van de vakken elders in het stadion te plaatsen. Omdat de betreffende supporters daardoor toch de wedstrijd zouden kunnen bezoeken heeft de gemeente Utrecht besloten geen uitsupporters toe te laten.

Reactie FC Utrecht

Algemeen directeur van FC Utrecht Wilco van Schaik betreurt de beslissing van de burgemeester. “Bij voetbal horen over en weer supporters, zeker ook bij één van de mooiste wedstrijden van het jaar, want dat is FC Utrecht – Ajax. Tegelijkertijd begrijpen we deze beslissing. FC Utrecht – Ajax heeft de laatste jaren immers een bewogen voorgeschiedenis.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/burgemeester-utrecht-weert-supporters-ajax-bij-komend-thuisduel/