Kuipers vindt niet dat er sprake is van natrappen Ziyech

Bron: www.ajaxlife.nl

El Ahmadi en Ziyech vliegen elkaar nooit in de haren. © Pro Shots

Er deed zich in de veertigste minuut van de klassieker een vrij opvallend moment voor. Vrienden Karim el Ahmadi en Hakim Ziyech waren in duel om de bal. El Ahmadi kwam als winnaar uit de bus, Ziyech deed een beetje raar. Maar van natrappen was geen sprake.

Het duel speelde zich af aan de zijlijn en eigenlijk leek Ziyech vanaf het eerste moment niet helemaal goed in balans, misschien dat hij daardoor ook wel het duel verloor. Het eindigde met El Ahmadi die er met de bal vandoor gaat en Ziyech die ‘maait’ met zijn been.

Ziyech raakt niemand, maar je zou prima kunnen fluiten voor een overtreding. Dat was scheidsrechter Björn Kuipers ook van plan, ware het niet dat Feyenoord warempel eens in balbezit bleef. Daarom paste hij de voordeelregel toe, zodat het spel kon doorgaan.

“Ik heb het moment gezien en beoordeeld. Het is een overtreding van Ziyech, maar ik geef voordeel omdat Feyenoord in de aanval is. Daar blijft het ook bij. Of er sprake is van natrappen? Nah, weet je, ik vind het geen natrappen,” aldus Kuipers bij Fox Sports.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=23310

Gegevens

Spelers: Hakim Ziyech
Scheidsrechters: Björn Kuipers