Uitspraak Europese hof zet streep door Fifa-regels; Transfersysteem in voetbal gaat veranderen

Bron: ajaxfanzone.nl

Het Europese Hof van Justitie zet een streep door sommige Fifa-regels. Daarmee zal het transfersysteem in het voetbal zeer waarschijnlijk veranderen. Dat heeft mogelijk grote gevolgen voor Nederlandse clubs, en voor Ajax in het bijzonder, zo meldt onder andere Het Parool.

De uitspraak is het voorlopige slot van een slepend geschil tussen de Franse oud-profvoetballer Lassana Diarra, bijgestaan door de internationale spelersvakbond Fifpro, tegen wereldvoetbalbond Fifa. De Fifa-regels waarbij een speler met een doorlopend contract en een aankopende club enorme boetes riskeren, zijn volgens het EU-Hof in strijd met Europese wetgeving. Net als andere EU-burgers moeten voetballers gebruik kunnen maken van het vrije verkeer van personen. Daaraan kunnen beperkingen worden opgelegd, onder andere om een regulier verloop van voetbalcompetities te garanderen, maar de Fifa-regels gaan daarin veel te ver.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2024/10/04/uitspraak-europese-hof-zet-streep-door-fifa-regels-transfersysteem-in-voetbal-gaat-veranderen/

Gegevens

Onderwerpen: FIFA, Schorsing, Trainer, Transfers, UEFA
Tags: Nieuws
Clubs: AFC Ajax