Keihard bedanken voor Louis van Gaal

Bron: www.ajax1.nl

Louis van Gaal is onder bepaalde voorwaarden wel genegen ooit weer iets voor Ajax te doen. In deze ene zin lees ik de hele teloorgang van de club. Blij moeten zijn met Louis van Gaal... De tijden zijn veranderd.

Nog maar tien jaar geleden piste een coach van opwinding zijn trainingsbroek vol als Ajax alleen maar heel voorzichtig zijn naam liet vallen. Coaches die in verband werden gebracht met Ajax, ze liepen opeens anders over straat. Zelfverzekerder.

Trainers die eventueel in aanmerking kwamen voor een baan bij Ajax, je herkende ze in de supermarkt: stonden ze met schuim om hun mond hun winkelkar vol te gooien. Het leven stroomde opeens weer door hun lichaam.

Toen Henk ten Cate hoorde dat hij de nieuwe trainer van Ajax werd, heeft hij naakt met een bos bloemen onder een arm door de straat gedanst.

Dát effect had Ajax op trainers. Je deed wel stoer en vertelde aan de pers dat je kennis had genomen van een zekere interesse en daarna zei je nog iets als: Maar nu gaat het om mijn huidige club. Ik ga er alles aan doen om hier iets moois neer te zetten.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/content/keihard-bedanken-voor-louis-van-gaal