De Boer hoofdtrainer tot 2014 (VIDEO)

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Ajax heeft maandag met Frank de Boer overeenstemming bereikt over een nieuw contract, dat hem als hoofdtrainer aan de Amsterdamse club bindt. De overeenkomst gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari 2011 en loopt tot en met 30 juni 2014. Onlangs volgde De Boer op voorlopige basis de opgestapte Martin Jol op. De eerste resultaten onder zijn leiding waren hoopgevend.

De 40-jarige De Boer was zelf als speler vanaf de B-junioren actief bij Ajax. Hij kwam elf seizoenen uit voor het eerste elftal. Daarin speelde hij ruim 400 officiële wedstrijden. De linksbenige verdediger won met Ajax vijf Nederlandse titels, twee KNVB-bekers, Super Cup, Champions League, wereldbeker en de UEFA-cup.

In 1999 vertrok De Boer naar het buitenland, waar hij achtereenvolgens speelde voor FC Barcelona, Glasgow Rangers, Galatasaray en Al-Rayyan. De Boer, die in 2007 het diploma coach betaald voetbal haalde, kwam in totaal 112 keer uit voor het Nederlands elftal. De oud-international begon zijn carriëre als trainer bij de Ajax-jeugd. De laatste 2,5 jaar was hij verantwoordelijk voor de A1. Tijdens het WK van 2010 was De Boer bij Oranje de assistent van bondscoach Bert van Marwijk.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113661/De_Boer_hoofdtrainer_tot_2014__VIDEO_.html