'Ajax overweegt aanklacht tegen Liverpool'

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Ajax is woedend op Liverpool, dat het buiten medeweten van de Amsterdamse club om eerder deze maand heeft onderhandeld met Luis Suárez' zaakwaarnemer Pere Guardiola. Ajax overweegt volgens Voetbal International een klacht bij de wereldvoetbalbond FIFA. Liverpool meldde zich volgens de Amsterdammers pas ná het onderhoud, op 14 januari.

De FIFA schrijft voor dat een club toestemming moet verlenen alvorens een derde partij mag onderhandelen met een voetballer van wie het contract langer dan een halfjaar doorloopt. Suárez staat nog tot 2013 in de Arena onder contract.

Liverpool keerde vandaag onverrichterzake terug naar Anfield, nadat een Ajax een bod van vijftien miljoen euro had afgewimpeld. Ajax wil dertig miljoen voor de Uruguyaanse aanvaller ontvangen.

Mocht Suárez alsnog voor het einde van de transfertermijn verkassen - die luit op 31 januari - dan richt Ajax volgens VI zijn pijlen op Heerenveen-aanvaller Bas Dost of Stoke City-spits Eidur Gudjohnson. (tekst: AD.nl)

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113726/_Ajax_overweegt_aanklacht_tegen_Liverpool_.html

Gegevens