Schaars verwacht bloemen bij winst op Ajax

Bron: ajax1.nl

AZ-aanvoerder Stijn Schaars is één van de weinige overgebleven spelers van de ploeg die zich in 2009 tot landskampioen kroonde. “Europees voetbal halen is het doel”, stelt de Oranje-interna­tio­nal, die nu al uitkijkt naar de kraker van zondag, uit tegen Ajax. “Als wij een goede dag hebben kunnen we van iedereen winnen.”

AZ staat na het wegvallen van suiker-oom Scheringa en het verlies van een aantal belangrijke spelers vijfde. Had jij hier rekening mee gehouden?

Nee. Met het vertrek van El Hamdaoui, Dembélé en Lens hebben we toch veel individuele kwaliteit en scorend vermogen ingeleverd. Ook het verlies van Mendes da Silva weegt zwaar. Ik dacht dat het een moeilijk verhaal zou worden.

Hoe verklaar je het succes?Jongens als Gudmundsson en Sigthórsson zijn opgestaan en nieuwkomers Marcellis, Viergever en Falkenburg draaien eveneens moeiteloos mee. Zonder blikvangers zijn we nu meer een team. Ook coach Verbeek speelt een belangrijke rol. Na de titel van 2009 onder Van Gaal werkte de lossere aanpak van Koeman niet. Verbeek houdt de selectie scherp.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/schaars-verwacht-bloemen-bij-overwinning-op-ajax/