Theo Janssen moet nieuwe leider worden van Ajax

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Na één gesprek met Frank de Boer had Theo Janssen (29) zijn keuze voor Ajax bepaald. ,,Hij ziet voor mij een leidersrol weggelegd en had er zoveel voor over om me naar Ajax te halen, dat ik wist dat ik deze kans moest pakken”, zegt de trotse Arnhemmer, die de dag na de kampioensfinale tegen FC Twente met De Boer sprak.

,,Dit is de topclub van Nederland. En een bijkomend voordeel is, dat ik voor het EK in 2012 in beeld blijf bij de bondscoach. Dat was in de woestijn of op de reservebank bij een grote Europese club misschien anders geweest.”

Janssen: ,,Ik was vroeger geen jochie dat posters van idolen boven zijn bed had hangen of in shirtjes van een bepaalde club liep. Maar op het moment dat ik mijn handtekening zette, flitsten wel het beslissende doelpunt van Patrick Kluivert in de Champions Leaguefinale en de laatste penalty van Danny Blind, die de club in Tokio de wereldbeker bezorgde, door mijn hoofd. Kennelijk had Ajax toch veel indruk gemaakt”, lacht Janssen, die afgelopen weekeinde al rond was over het contract tot 2013, met voor Ajax een eenzijdige optie voor nog een seizoen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114083/Theo_Janssen_moet_nieuwe_leider_worden_van_Ajax.html