Brazilië en Nederland delen de punten

Het Nederlands elftal kwam zaterdag in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Brazilië niet tot scoren. De oefeninterland eindigde in een 0-0 gelijkspel. Ajacied Gregory van der Wiel startte in de basis.

Het Nederlands elftal speelde zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Brazilië. Ajacied Gregory van der Wiel startte in de basis tegen de Goddelijke Kanaries. Het team van bondscoach Bert van Marwijk was de eerste helft gelijkwaardig aan Brazilië. Een doelpunt van Ramires werd in de openingsfase afgekeurd wegens buitenspel van assistgever Robinho. Oranje creëerde vooral via Ibrahim Afellay enkele goede kansen. De speler van Barcelona stuitte een keer op doelman Cesar en werkte fraai af na een goede combinatie met Robin van Persie.

In de tweede helft was Brazilië de bovenliggende partij en creëerde de meeste kansen. Met kunst- en vliegwerk hield debutant Tim Krul op prima wijze zijn doel schoon. Ondanks de eindstand is de wedstrijd voor de Brazilianen van bondscoach Mano Menezes een goede voorbereiding op de Copa America, dat in juli in Argentinië plaatsvindt.