Cruijff: Emoties in de sport

Bron: ajax1.nl

Johan Cruijff gaat deze week in zijn column voor Telesport in op de financiële problemen van talloze Europese voetbalclubs.

“Laatst zag ik de laatste tussenstand van de KNVB over de financiële situatie bij alle profclubs. Ik geloof dat er maar een stuk of zes clubs aan alle voorwaarden voldoen. Kijk je naar Engeland, Duitsland, Spanje en Italië, dan zie dat de situatie daar weinig anders is. Toch blijven voornamelijk geslaagde zakenmensen het profvoetbal leiden. Terwijl de één na de ander voor schut gaat.”

“Dankzij de moderne communicatietechnieken kan iedere sporter tijdens zijn of haar carrière leren voor later”, schrijft Cruijff over zijn idee dat sporters de bestuurders van de toekomst zijn. “Zelf heb ik hier nooit de kans voor gehad, omdat in mijn tijd de scholen de sporter niet tegemoet wilden komen. Door schade en schande ben ik uiteindelijk wijzer geworden. Inmiddels weet ik ook, dat ik niet zomaar als speler en trainer zo vaak met de bestuurders van Ajax, FC Barcelona en de KNVB ben gebotst. Achteraf blijk ik toch wel heel vaak gelijk te hebben gehad. Maar omdat je als sporter niet serieus werd genomen, werd er niet naar je geluisterd.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/cruijff-emoties-de-sport/

Gegevens