Serero rolmodel voor Kaapstad-jeugd

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft sinds 1999 een meerderheidsbelang in AjaxCape Town in Zuid-Afrika. In de rubriek Bericht uit Kaapstad laten weiedere maandag het licht schijnen op het Afrikaanse Ajax. In de zesdeaflevering van dit seizoen legt hoofd jeugdopleiding Corné Groenendijkuit hoe belangrijk Thulani Serero is als rolmodel voor deKaapstad-jeugd.

De nieuwste exponent van de samenwerking tussen Ajax enAjax Cape Town dient inmiddels als rolmodel voor de jeugd van Kaapstad.Thulani Serero weet wat zijn status in zijn vaderland is en toen hijlaatst voor een interland in Zuid-Afrika moest zijn, vloog hij niet degangbare route Amsterdam – Johannesburg, maar Amsterdam – Kaapstad,zodat hij onder andere ook zijn vorige club nog even kon bezoeken.

,,Dat tekent de fijne jongen die Serero is”, weet jeugdhoofdopleiding Corné Groenendijk, die deze zomer na de promotie vanMaarten Stekelenburg tot hoofdtrainer diens functie op Ikamva, Afrikaansvoor de Toekomst, overnam.,,Hij hoeft het natuurlijk niet te doen,maar hij wil het uit zichzelf. Hij is bij de jeugd komen kijken en heeftbij hen een groot respect daardoor gekregen.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/serero-rolmodel-voor-kaapstad-jeugd/