‘Van Basten moet kopman van Ajax-directie worden’

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Marco van Basten moet bij Ajax de zogeheten ‘kopman van de directie’ worden, meldt het Algemeen Dagblad. De voormalig speler en trainer krijgt een rol zoals Karl-Heinz Rummenigge bij Bayern München.

De raad van commissarissen is in gesprek met Van Basten, die zelf geen haast heeft en de tijd neemt om ‘te wennen aan een nieuwe rol’. De voormalig bondscoach keek uit naar een vervolg van zijn trainersloopbaan, maar ziet de voordelen van een nieuwe baan bij Ajax. “Ik kan in Amsterdam blijven wonen en werken, dat heeft voordelen, maar ik heb geen haast en Johan Cruijff heeft dat gelukkig ook niet.”

De aanstelling van Van Basten in een rol zoals Rummenigge bij Bayern heeft geen negatieve gevolgen voor Danny Blind. De nog aan te stellen directie moet zich nog buigen over de invulling van diverse posities, maar de functies van Van Basten en Blind lijken in te vullen zonder problemen. Bij de Duitse topclub wordt de rol van Blind vervuld door Christian Nerlinger.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114459/_Van_Basten_moet_kopman_van_Ajax_directie_worden_.html