Van den Boog: ‘Tijdens onderhandelingen al grote twijfels over El Hamdaoui’

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Rik Van den Boog had bij de onderhandelingen met Mounir El Hamdaoui​ al grote twijfels aan de spits.

De voormalig algemeen directeur van Ajax vertelt dit in het boek ‘De coup van Cruijff’ van Menno de Galan. Van den Boog stoorde zich aan zijn houding. ‘De onderhandelingen met El Hamdaoui heb ik de tweede dag van mijn verblijf in Nederland (hij kwam terug van vakantie red.) afgekapt. Ik dacht: Ik doe het niet meer. Hij was wispelturig. Een beetje hoogmoedig. Hij ging te ver: toen heb ik nee gezegd’, zegt hij in het boek.

Van den Boog ging terug naar zijn vakantie adres in Italie. Twee dagen later kreeg hij midden in de nacht een smsje van Henri Van der Aat dat de onderhandelingen waren heropend. ‘Niet te geloven’, zegt hij nu. ‘Ik heb tegen mijn vrouw gezegd dat ik er niets mee te maken wil hebben’. Van den Boog gaf zijn verantwoording uit handen en sms’te naar Van der Aat: ‘Het is een zaak tussen jou en de RvC’.

‘Verder heb ik niets meer van me laten horen. Als ik in Nederland was, dan was Mounir niet gekomen’, sluit hij het stuk af.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114516/Van_den_Boog___Tijdens_onderhandelingen_al_grote_twijfels_over_El_Hamdaoui_.html