“Dit voelt als een bevrijding”

Bron: ajax1.nl

Christian Eriksen scoorde niet maar won wel met Ajax van Excelsior. Het Deense talent vond het spel in de eerste helft niet goed, maar was blij met de overwinning. “We hebben ons ding gedaan.”

“We speelden een beetje traag in het begin, vooral de eerste helft was het niet gemakkelijk, maar na de rode kaart kregen we veel ruimte. Zij stonden heel dicht op elkaar en speelden erg compact, maar werden langzaam maar zeker moe. Na die rode kaart was het verzet gebroken. Toen we met 2-0 voorstonden, was het voor ons ook niet meer zo nodig om snel te scoren. Dan ga je de bal wat rondspelen en wachten op je kans. Totdat we de goal tegen kregen, toen gingen we weer wat meer druk zetten waardoor zij veel ruimte weggaven en wij het af konden maken”, aldus Eriksen tegenover de camera’s van de NOS.

De middenvelder was blij met de overwinning. “Dit voelt als een bevrijding, iedereen is blij en we komen weer wat dichterbij. We hebben ons ding gedaan en niemand is geblesseerd geraakt. Dat is belangrijk in verband met de wedstrijd tegen Real Madrid. Dat wordt een aparte wedstrijd, het is heel belangrijk voor ons seizoen om in de Champions League te blijven.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/christian-eriksen/