Ajax onderzoekt mogelijkheid vrouwenvoetbal

Bron: ajax1.nl

Ajax is aan het onderzoeken in hoeverre vrouwenvoetbal in Amsterdam mogelijk is. De landskampioen zou altijd al een afwachtende houding hebben gehad ten opzichte van vrouwenvoetbal. Dit meldt het Algemeen Dagblad. De komende maand zal de Amsterdamse club de voor- en nadelen tegenover elkaar afwegen.

Daphne Koster, aanvoerster en recordinternational (118 interlands) van het nationale team, vindt het goed dat een topclub als Ajax zich op het vrouwenvoetbal wil storten. “Het vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport van Nederland”, zegt Koster.

De KNVB zal in de komende drie jaar een bedrag van bijna twee miljoen euro in het vrouwenvoetbal stoppen. Daarnaast wordt er gedacht aan een zogenaamde BeNeLeague, waarin de beste ploegen van Nederland en België spelen.

Momenteel zijn er zeven Nederlandse profvoetbalclubs in het vrouwenvoetbal: SC Heerenveen, SC Telstar, FC Utrecht, FC Twente, VVV-Venlo, FC Zwolle en ADO Den Haag. AZ is afgelopen jaar gestopt, Telstar is daarvoor in de plaats gekomen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-onderzoekt-mogelijkheid-vrouwenvoetbal/