Ajax wint eerste duel van 2012 tegen Almere City

Ajax heeft de eerste wedstrijd van 2012 winnend afgesloten. Tegen Almere City FC won Ajax met 1-0 door een goal van Dmitry Bulykin. Ajax speelde de eerste helft met de sterkste opstelling en bracht in de tweede helft de reservespelers in het veld.

De eerste helft was alles behalve spectaculair. Vooral door het vroege druk zetten van Almere City FC had Ajax wat moeite met de opbouw. De eerste helft kende dan ook weinig grote kansen. Pogingen van Siem de Jong, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Christian Eriksen gingen naast of werden tegengehouden door de keeper van Almere City FC.

De tweede helft kende een compleet ander Ajax. Het hele team werd naar de kant gehaald en vervangen door de wisselspelers van Ajax. Spelers als Van Rhijn, Klaassen en debutant Bouy mochten hun opwachting maken. Voor het spel van Ajax betekende dat veel goeds. Direct na rust was het Davy Klaassen met een grote kans aan de kant van de Amsterdammers. Hij kon vrijuit uithalen, maar het was opnieuw de keeper van Almere City FC die in de weg lag.