Nieuws: Ajax in nat Buitenpost te sterk voor Veendam: 5-1

De spelers van Ajax moeten kilometers maken richting het begin van de competitie. In het Friese Buitenpost - voor Amsterdammers ook letterlijk veel kilometers - werd eerstedivisionist Veendam met 5-1 verslagen. Ajax keek na een slordig begin tegen een 1-0 achterstand aan, die snel werd rechtgezet door Aras Özbiliz. Voor rust scoorden Siem de Jong en Viktor Fischer ook nog. De ‘basisspelers' kwamen tegen Veendam voor het eerst zestig minuten in actie. De tien ‘jonkies', zoals trainer Frank de Boer ze noemt, kregen een halfuur speeltijd en werden getrakteerd op enkele stortbuien. In de laatste vijf minuten brachten Joël Veltman en Jody Lukoki de eindstand op het bord: 5-1. Ajax speelt zaterdag de volgende oefenwedstrijd, bij VV Noordwijk.