Ook Jong Ajax wint niet van Alkmaarders

Bron: ajax1.nl

Het is ook Jong Ajax niet gelukt om drie punten van AZ af te snoepen. Waar de grote broer zondagmiddag nog met 2-2 gelijk speelde verloren de troepen van trainer Gery Vink met 2-1. Derk Boerrigter maakte ook speelminuten in de wedstrijd, maar wist niet te imponeren. De linksbuiten van Ajax speelde ruim een uur mee in de wedstrijd van Jong Ajax.

AZ opende na een klein half uur de score. Steven Berghuis, overgekomen van VVV Venlo, wist het net te vinden. Pas na rust wist Ajax er iets tegenover te stellen. Gino van Kessel (foto) kwam deze zomer over van uitgerekend AZ. De spits wist op aangeven van Lesly de Sa de gelijkmaker op het scorebord te zetten en zodoende voor het eerst tegen zijn oude club te scoren.

Al vrij snel kwam AZ weer op voorsprong. Een fout van Dico Koppers leidde de 2-1 van Ruud Boymans in. De spits van AZ, die zondag nog meespeelde in de wedstrijd tegen het eerste elftal van Ajax, was met zijn doelpunt de laatste speler die trefzeker was in de wedstrijd. Danzell Gravenberch en Davy Klaassen kregen nog grote kansen, maar faalden in de afronding.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ook-jong-ajax-wint-niet-van-alkmaarders/