Ajax kent geen moeite met NEC: 1-6

Afgelopen februari zei NEC-trainer Alex Pastoor na Ajax – NEC (4-1) dat hij graag alle elf zijn spelers had willen wisselen. Naar alle waarschijnlijkheid had hij dat ook bij deze ontmoeting willen doen (1-6). Met rust stond er zelfs een 0-4 op het scorebord. Al na twintig minuten stond het 0-3 door doelpunten van Jody Lukoki, Christian Eriksen en nieuweling Tobias Sana. Vlak voor rust scoorde Theo Janssen zelfs de 0-4. Na rust scoorden Siem de Jong en Sana de 0-5 en 1-6. De NEC-treffer kwam op naam van Bram Nuytinck.

Nadat Lukoki na ruim tien minuten een lastige kans had gemist, werd hij nog geen halve minuut later diep gestuurd. De jonge buitenspeler wist koelbloedig af te maken en zo begonnen de Amsterdammers goed aan de wedstrijd. Niet veel later werd een doeltrap van Kenneth Vermeer gemist door Siem de Jong. Hij kwam echter in de voeten van Christian Eriksen, die Gabor Babos goed uitspeelde en na een kwartier tijd zijn naam én de 0-2 op het scorebord zette.