Matig Jong Ajax wint van Jong PEC Zwolle

Jong Ajax heeft voor het eerst dit seizoen gewonnen, in het IJsseldelta Stadion (2000 toeschouwers) speelden de Ajacieden een matige wedstrijd. De wedstrijd eindigde in 2-3 na doelpunten van onder andere Gino van Kessel, Lesly de Sa en Lorenzo Ebecilio. Na een nederlaag tegen AZ en een gelijkspel tegen FC Groningen waren de Amsterdammers gebrand op een overwinning.

De wedstrijd ging gelijk op, maar de eerste echte grote kans was voor PEC Zwolle. In een snelle aanval schoot Giovanni Hiwat op het doel, Cillessen hield Ajax voorlopig op de been. Even later was het Lorenzo Ebecilio die een levensgrote kans niet goed afrondde. Uiteindelijk opende Gino van Kessel in de 32e minuut de score door de bal voorbij doelman Danny Wintjens te schieten. Zwolle kwam tien minuten later op gelijke hoogte door een penalty. Nadat Eloisghiri over de knie ging schoot Mustafa Saymak de bal prima voorbij Cillessen.