Waterballet: Jong Ajax – Jong Volendam (5-0)

Jong Ajax heeft maandagavond met 5-0 van Jong FC Volendam gewonnen. Lucas Andersen bekroonde zijn debuut in het Beloftenelftal met twee doelpunten. Ruben Ligeon, Lorenzo Ebecilio en Danny Hoesen maakten de overige treffers in het gewonnen competitieduel.

Jong Ajax startte sterk aan het duel met Jong FC Volendam op de Toekomst. Op een regenachtig hoofdveld keken de gasten al na een kwartier tegen een achterstand aan. Lesley de Sa plaatste een prachtige voorzet vanaf rechts nauwkeurig voor de voeten van Lucas Andersen. De Deen schoot de bal tussen een verdediger en de keeper recht het doel in: 1-0. De 17-jarige Deen, die een maand geleden Aalborg BK verruilde voor Ajax, bekroonde zijn debuut in Jong Ajax meteen met een mooi doelpunt.

De Sa stond vijf minuten later opnieuw in de schijnwerpers door een mooie actie op de helft van de tegenstander. De buitenspeler maakte een fraaie slalom en goede schijnbewegingen om zijn collega Ruben Ligeon van de bal te voorzien. Ook Ligeon werkte zich door enkele spelers van Volendam en schoot hard achter Mitchel Michaelis: 2-0.