Eenvoudige overwinning Ajax tegen Twente

Na een aantal matige wedstrijden van Ajax werd het weer eens tijd voor wat vuurwerk. Dit was er voor de wedstrijd al, door een sfeeractie van FC Twente. Ook tijdens de wedstrijd vertoonde het spel van Ajax eindelijk weer de nodige sprankeling. Al na vier minuten bracht Niklas Moisander de landskampioen op een 0-1 voorsprong. Toby Alderweireld kopte nog voor rust de 0-2 binnen. Na een spannende eerste helft viel de doelpuntloze tweede helft tegen.

In de eerste twee minuten kregen beide teams al kleine kansen. Niklas Moisander brak meteen de wedstrijd open. De opgekomen verdediger kreeg alle ruimte om vanaf zeventien meter uit te halen. Dat deed hij, met succes. Zijn schot zorgde voor een droomstart voor de landskampioen, die al na vier minuten een 0-1 op het scorebord zagen staan. Gekeken naar het eerste kwartier was die stand meer dan terecht.