Frank de Boer: “Vitesse-uit opnieuw doen”

Bron: ajax1.nl

Zondag kan Ajax in eigen huis landskampioen worden als het wint van hekkensluiter Willem II. Op de persconferentie voorafgaande aan het duel blikt De Boer alvast terug op het afgelopen seizoen. “Dit jaar zijn we constanter geweest dan de afgelopen jaren”, constateert De Boer. Ajax verloor dit seizoen twee keer – beide keren tegen Vitesse – en speelde tien keer gelijk. Daarmee verspeelde Ajax reeds evenveel punten als in het vorige seizoen.

De uitwedstrijd tegen Vitesse zou de hoofdtrainer van Ajax graag nog een keer spelen. “Dat duel heb ik verkeerd gewisseld”, zegt de hoofdtrainer van de toekomstige landskampioen. In die wedstrijd bracht hij Tobias Sana bij een 0-2 voorsprong in het veld voor Viktor Fischer. Vervolgens zette Vitesse de achterstand om in een 3-2 overwinning. Daarna mocht Sana niet meer meedoen in het keurkorps van De Boer.

Willem II won dit seizoen nog geen enkele uitwedstrijd, maar toch rekent de Ajax-trainer zich niet te snel rijk. “Willem II heeft het PSV in Eindhoven vreselijke moeilijk gemaakt”, waarschuwt hij zijn elftal.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/frank-de-boer-vitesse-uit-opnieuw-doen/