David Endt: “32e, schaal van de verversing”

Bron: ajax1.nl

David Endt heeft bij Ajax vele kampioenschappen meegemaakt en koestert veel herinneringen aan Amsterdamse voetbalfeesten. Ook vandaag kan hij weer een kampioenschap aan het rijtje toevoegen: de 32e in de clubgeschiedenis. “Ik zeg altijd, de mooiste kampioenschappen zijn de laatste en de volgende. De laatste is vandaag en de volgende is dan weer de mooiste,” aldus de teammanager die ook vandaag de nodige aandacht kreeg van de pers.

“De 32e is eigenlijk de schaal van de nieuwe verversing. Dat is misschien kenmerkend aan deze titel. De mannen die er dan in staan, die hebben een hernieuwde honger. Er zitten weer nieuwe gasten bij en die moeten het waarmaken. Die willen winnen.” Endt, die inmiddels onderdeel is van het interieur van Ajax, verwijst daarmee naar het feit dat De Boer dit seizoen 33 verschillende spelers gebruikte in competitieduels.

“Elk seizoen eist zoveel tol en kracht, dat is heel moeilijk,” geeft hij aan na de vraag of de vierde ster al in zicht is. “Ik snap dat supporters zo denken na drie kampioenschappen op rij.” Endt maakt zich samen met de selectie op voor de huldiging om 16.30 uur. Deze wordt ook dit jaar gehouden in het ArenA Park.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/endt-32e-schaal-van-de-verversing/