Jong Ajax houdt ‘titelfavoriet’ op gelijkspel

Jong Ajax heeft op sportpark De Toekomst met 1-1 gelijk gespeeld tegen Willem II. Lucas Andersen maakte zijn derde competitiedoelpunt voor Jong Ajax, maar vlak na rust deed Willem II wat terug via een penalty na een overtreding van Kenny Tete.

Helaas werd de wedstrijd nergens uitgezonden, dus een uitgebreid wedstrijdverslag kunnen we niet geven. We moeten het doen met de score en de spaarzame tweets van Ajax. Daaruit bleek bijvoorbeeld dat Tete pas 6 minuten in het veld stond toen hij de strafschop veroorzaakte. Geen lekker begin dus voor de back, die Daley Blind verving.

Alfons Groenendijk noemde vooraf Willem II nog de titelfavoriet. De trainer van de jongelingen van Ajax zal dus waarschijnlijk niet treuren om dit gelijkspel.

Jong Ajax staat door het verkrijgen van dit punt op de achtste plaats in de Jupiler League, met 11 punten uit 8 duels. FC Emmen (9) kan hier nog voorbij, zij spelen tegen de beloften van FC Twente. Die kunnen nog op gelijke hoogte komen, aangezien de jonge Tukkers 8 punten hebben vergaard uit 7 duels.

Forum: [Centraal] Jong Ajax 2013/14