De Jong start tegen FC Barcelona

Bron: www.ajaxupdate.nl

Ajaxcoach Frank de Boer hoopt dat tijdens de wedstrijd tegen Barcelona vanavond ‘jongens opstaan’. Dat bijvoorbeeld Ricardo van Rhijn heeft geleerd van zijn lessen tegen Real Madrid, Borussia Dortmund en Steaua Boekarest. Dat Barça-huurling Bojan het in een vertrouwde omgeving wél laat zien. Dat Christian Poulsen, één van de weinigen die (met Sevilla) in Camp Nou speelde, zijn ervaring aanwendt. En dat Siem de Jong weer de kar trekt.

‘Hij start en ik hoop dat hij het een uur volhoudt’, zei De Boer, om in voorzichtig optimisme te eindigen: ‘Barcelona zal heus voor het doel komen en kansen krijgen, maar het zal ook gaten laten vallen. Daar moeten we van profiteren.’

De SongDat de spelers van Ajax niet bepaald beroemd zijn in Spanje, blijkt uit de opstelling die de Catalaanse sportkrant El Mundo Deportivo vandaag online heeft geplaatst (zie hieronder). Siem de Jong wordt ‘De Song’ genoemd en Danny Hoesen heet ‘Hoensen’. Bovendien verschijnen volgens El Mundo Deportivo ook Boilesen en Sana aan de aftrap. De Boer lijkt echter te kiezen voor Blind en Bojan.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2013/09/de-jong-start-tegen-fc-barcelona/