Van Rhijn wil niet meer praten over 'verval'

Bron: www.ajaxlife.nl

Van Rhijn en Schöne moeten PEC-speler Ryan Thomas laten lopen.© Pro Shots

Irritatie is soms goed. Het prikkelt de geest. Frank de Boer zei na het 1-1-gelijkspel tegen PEC Zwolle ‘doodziek’ te zijn van het onnodige puntenverlies. Ook Ricardo van Rhijn reageerde fel toen het weer eens ging over het verval tijdens de wedstrijd.

Ajax speelt eigenlijk al weken maar één helft goed tot zeer goed, om ook een helft een bedenkelijk niveau te halen. Zowel in Utrecht als in Zwolle moest de ploeg daardoor genoegen nemen met een puntje.

In de mixed zone worden dus eigenlijk al weken dezelfde vragen op de spelers afgevuurd. Hoe kan het dat het verval zo groot is tijdens de wedstrijd? Waarom profiteert de tegenstander van de weinige kansen die het krijgt, waar de Ajacieden zelf grote kansen vakkundig missen? 

Van Rhijn was er blijkbaar een beetje klaar mee om te zoeken naar de redenen van het ‘verval’. Hij reageerde ietwat geïrriteerd. “Je hebt het nu over verval, maar als we in de eerste helft drie keer scoren, komt dat woord helemaal niet aan de orde. Ik kan wel steeds hetzelfde blijven zeggen, maar we weten allemaal hoe het zit.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15143