Zuid-Afrikaanse verbanning van Ajacied Serero voorbij

Bron: www.vi.nl

Na een afwezigheid van vijf maanden is Thulani Serero terug bij de Zuid-Afrikaanse selectie. De Ajax-middenvelder kreeg een invitatie voor het oefenduel met Brazilië.

Serero raakte op een zijspoor bij Bafana Bafana nadat hij in september het WK-kwalificatieduel met Botswana had laten lopen vanwege een blessure. Bondscoach Gordon Igesund vermoedde dat hij een blessure veinsde met het oog op de Champions League met Ajax en stuurde de middenvelder daarom naar huis.

Igesund verlangde een excuusbrief van Serero, die zich echter van geen kwaad bewust was. 'Waarom moet ik mijn excuses aanbieden voor het feit dat ik geblesseerd was? Heb je dat ooit een speler zien doen? Hoe het verder gaat, weet ik niet', vertelde de Ajacied onlangs in Voetbal International.

In november werd de angel uit het conflict gehaald tijdens een onderhoud van Igesund met Serero. De uitnodiging voor het vriendschappelijke duel met Brazilië op 5 maart bevestigt dat de relatie tussen bondscoach en international weer is hersteld.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/nieuws/zuidafrikaanse-verbanning-van-ajacied-serero-voorbij.htm

Gegevens