Serero wel fit voor klassieker, Schöne niet

Bron: www.ajaxlife.nl

Grote vraag is nu of er plek is voor Serero op het middenveld.© De Brouwer

Het is geprobeerd, maar niet gelukt. Lasse Schöne moet de klassieker alsnog aan zich voorbij laten gaan. Er gloorde even hoop, maar die hoop is inmiddels vervlogen. De Deen is definitief niet van de partij.

Schöne raakte geblesseerd tijdens de warming-up voor de thuiswedstrijd tegen Red Bull Salzburg en even werd gevreesd voor een lange absentie. Dat lijkt gelukkig alleszins mee te vallen, maar de klassieker wordt 'm niet voor de multifunctionele Ajacied.

Beter nieuws is er voor Thulani Serero. Serero ligt een klein stukkie voor in zijn revalidatie – hij haakte af tijdens Heerenveen-thuis – ten opzichte van Schöne. En dat blijkt, want de Zuid-Afrikaan is wel op tijd fit voor het uitduel met Feyenoord. En dat geeft weer wat lucht op de vleugels.

Naast Schöne is namelijk ook Viktor Fischer absent. Dankzij de aanwezigheid van Serero in De Kuip kan Frank de Boer nu kiezen tussen Duarte, Sigthórsson, Bojan, Kishna, Andersen en De Sa. Al zijn lang niet alle opties 'typische' of bewezen vleugelspitsen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15267