Ajax zet reuzenstap naar landstitel

Bron: www.ajaxshowtime.com

In een kolkende Kuip, vol met middelvingers en groene rook, kondigde Feyenoord aan om het op de manier van Salzburg te proberen. Daar kwam weinig van terecht, bleek al snel. Ajax mocht het middenveld inspelen, maar koos ook veel voor de lange bal. Datzelfde recept hanteert Feyenoord al jaren, maar waar Pellè de bal vasthield, daar kon De Jong niet opboksen tegen Kongolo.

Het leverde een rommelige beginfase op met strijd, duels, lange ballen en veel fouten van beide kanten. Corners, vrije trappen, alles was aanwezig, maar de kansen kwamen uit gokken op de lange bal. Immers schoot wild over en aan de overkant en Pellè zag een schot gepakt worden door Cillessen.

Het was uiteindelijk toch de Italiaan die de score opende. Nadat Moisander vlak daarvoor voor een behandeling aan het hoofd naar de kant moest, kopte Pellè een voorzet van Martins Indi binnen. De Kuip ontplofte en op dat moment was die eerste treffer verdiend. Feyenoord drukte meer, was feller en wilde er meer voor doen om gevaarlijk te worden. Dat bleef ook het beeld na de 1-0.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/77402/live-14-30-uur-feyenoord-ajax.html