Ajax wint en dankt Vermeer en Schöne

De wedstrijd in Alkmaar begonnen aftastend. De eerste opwinding was in de 7de minuut, toen Ricardo van Rhijn voor vasthouden direct op de bon werd geslingerd door scheidsrechter Pol van Boekel. Die zou het in de eerste helft sowieso het meest druk krijgen.

Het was Davy Klaassen die het eerste kansje van de wedstrijd kreeg. De middenvelder kopte te slap in, waardoor Esteban makkelijk kon pakken. Vlak daarna kon Lesly de Sa Daley Blind oog-in-oog met Esteban brengen, maar zijn passje was iets te kort. Een paar minuten later kwam Blind wel in zeer kansrijke positie voor de AZ-goal. Lasse Schöne spleet de verdediging van AZ open met een geweldige pass waarna Blind de 0-1 op zijn voeten had, maar Esteban kon met een uiterste krachtsinspanning een tegengoal voor AZ voorkomen.