Toch excuses Vak 410 na vuurwerkincident

Bron: ajax1.nl

Vak 410 biedt toch excuses aan voor de uit de hand gelopen vuurwerkactie, afgelopen zondag tijdens de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax. Eerder verontschuldigde zij zich alleen voor het in gevaar brengen van keeper Kenneth Vermeer en bleven algemene excuses  uit.

Op de site van de supportersgroep staat de volgende verklaring: “Na intern overleg bij VAK410 willen we nogmaals onze excuses aanbieden aan Ajax, de spelers en de harde kern.”

Tijdens de wedstrijd werd er na een halve minuut spelen vuurwerk op het veld gegooid. Scheidsrechter Nijhuis legde de wedstrijd tijdelijk stil. Vier minuten na het hervatten van de wedstrijd ging het weer mis en zag Nijhuis zich genoodzaakt de wedstrijd een half uur stil te leggen.

Eerder distanisieerde Ajax en de F-Side zich van de actie. De F-Side laat in een verklaring op hun site weten het onacceptabel te vinden dat er vuurwerk naar eigen spelers is gegooid. Tijdens het incident was de harde kern van de F-Side nog niet aanwezig. Anders hadden zij ‘meteen ingegrepen en er een einde aangemaakt’, is te lezen op de site.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/toch-excuses-vak-410-na-vuurwerkincident/