Sigthórsson scoort met strakke kopbal voor IJsland

Bron: www.ajaxlife.nl

Wat is dat toch iedere keer? Tijdens de interlands gebeurt het regelmatig dat we een doelpunt opsporen van Kolbeinn Sigthórsson. Vaak zijn het nog knappe goals ook. De treffer van de Ajaxspits tegen Oostenrijk vormt hierop geen uitzondering.

IJsland speelde het oefenduel met 1-1 gelijk tegen Oostenrijk. De Oostenrijkers kwamen op voorsprong, maar de marge werd door Sigthórsson teniet gedaan. De bal kletste vanaf zijn voorhoofd zo in het doel. De goal is halverwege het filmpje te zien.

We kunnen ons zo een aantal soortgelijke doelpunten van Sigthórsson namens Ajax voor de geest halen, maar onomstreden is de nummer negen sinds zijn komst eigenlijk nooit geweest. Afgelopen seizoen kwam hij dan ook niet verder dan tien treffers – vaak wel tegen topploegen – en een lading kritiek.

Bij de modale nationale ploeg gaat het een stuk beter met de aanvaller, die regelmatig scoort. Al was het allemaal net niet voldoende om kwalificatie af te dwingen voor het WK in Brazilië. De IJslanders krijgen vanaf de herfst een herkansing, als de kwalificatie voor het EK 2016 van start gaat.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15718