Ajax ontvangt volledige transfersom Suarez van Liverpool

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax ontvangt volgens de afspraken uit 2011 het volle pond.© ProShots

Het daadwerkelijke bedrag dat Ajax kan bijschrijven dankzij de transfer van Luis Suarez is niet zo hoog als in eerste instantie gedacht, maar ook niet zo laag als in tweede instantie geschetst. Dit blijkt uit navraag bij de persafdeling van Ajax.

De verkoop van Suarez door Liverpool FC aan FC Barcelona houdt op allerlei vlakken de gemoederen bezig. Niet alleen omdat Barcelona zaken kan doen dankzij een opgeheven transferverbod en vanwege een lange schorsing voor de spits wegens bijten, maar ook door de hap die Ajax mag nemen uit de transfersom.

Het exacte bedrag dat Barcelona neertelt voor de aanvaller uit Uruguay is onbekend, maar aangezien het bedrag ergens tussen de 80 en 90 miljoen euro lijkt te liggen, konden er de nodige rekensommen worden gemaakt. Alleen blijkt de uitkomst van 5, 6 of 7 miljoen voor Ajax te hoog gegrepen.

Het bedrag dat Ajax in januari 2011 ontving bij het verkopen van Suarez bedroeg 22 miljoen euro en dit kon nadien nog oplopen tot 26,5 miljoen euro. Dat is ook gebeurd, laat Ajax desgevraagd aan Ajax Life weten.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15880