Milik: bankzitter Ajax, Pools spitsenduo met Lewandoski

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Het verblijf van de Poolse spits Arek Milik bij Ajax is nog geen succes. De nog maar twintigjarige speler wordt gehuurd van Bayer Leverkusen. Bij het Pools Elftal staat hij wel in de basis. Daar vormt hij samen met Robert Lewandoski een goed aanvalskoppel.

Het gaat nog stroef bij Ajax maar spijt van zijn keus voor de Nederlands kampioen heeft hij allerminst. “Ajax geeft jonge voetballers vaak de kans, dat trok mij zeker aan. Moet je eens kijken hoeveel jonge jongens daar de laatste jaren naar het eerste zijn gehaald. Het meest recente en misschien wel beste voorbeeld is Daley Blind, dat zegt onze trainer zelf ook”, zegt Milik maandag tegen Polska Media. De aanvaller zegt profijt te hebben van de trainingen van De Boer en van Dennis Bergkamp. “Na de training gaan we vaak nog vijftien, twintig minuten door en dan helpt hij me beter te worden. Dat helpt, met kleine tips en adviezen. Wat ik op dit moment nog moet verbeteren? Dat weet ik niet. Op dit niveau moet je daar vooral zelf achter zien te komen. Ik weet dat ik het nu nog niet goed genoeg doe, maar wat ik precies mis is moeilijk aan te wijzen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2014/09/08/milik-bankzitter-ajax-pools-spitsenduo-met-lewandoski/